وقتی پارافین ها با حرارت مستقیم شعله روان شده و در سوراخهای سطح نفوذ می کرد و خشک می شد اضافه آن را با کاردک جمع می کردند. بدیهی است این روش پر کردن خلل وفرج تراورتن، یک شیوه آشکار از تقلب و یا کار قلابی است، خوشبختانه درحال حاضر کمتر دیده می شود. چرا که این بتونه ها با قرار گرفتن در معرض آفتاب و سرما و گرما، روی سنگ جاری می شوند و سطح سنگ را کثیف و زشت می کنند و درضمن فاقد مقاومت کافی هستند. برای تشخیص این بتونه می توان از یک جسم نوک تیز استفاده کرد. به این صورت که اگر این جسم را در سوراخ پر شده تراورتن فشار دهید و در آن فرو برود، مشخص میشود که این سوراخ با بتونه شمعی پر شده است؛ چرا که روشهای دیگر پر کردن سنگ؛ اینقدر راحت؛ تسلیم یک جسم فروروند نمی شوند.
یکی از روشهای پر کردن سنگ تراورتن که محاسن و معایب خود را دارد، پر کردن سنگ با سیمان مخصوص است. اصطلاحاً به سنگی که با این روش کار شده، پر شده با سیمان(filled by cement) می گویند. در این روش سنگ دارای سوراخ را ابتدا کالیبر می کنند. یعنی با دستگاهی که وظیفه آن، هم اندازه کردن ضخامت سنگها و از بین بردن نقش احتمالی و ردپای دیسک قله بر روی سنگ بریده شده است؛ کالیبر می کنند. در ادامه، سنگ بوسیله دستگاه مخصوصی، با سیمان پر می شود. این دستگاه، سیمان تهیه شده را در سه یا چهار یا پنج کله از رقیق تا غلیظ، با فشار به تراورتن تزریق می کند. سیمان بکار رفته، ترکیبی از سیمان سفید، کربنات کلسیم میکرونیزه، چسب مخصوص و رنگدانه های خاص است. تراورتن پر شده، پس از طی این مرحله در محلی نگاه داشته می شود.
در این مرحله که یک هفته طول میکشد سنگ باید هوا بخورد و روزانه به آن آب داده شود تا گیرش اولیه سیمان انجام شود.
بعد از حدوداً یک هفته سنگ با دستگاه، سابیده می شود. چنانچه بخواهیم محصول نهایی مات (honed) باشد؛ فقط چند کله ابتدایی خط ساب روی سنگ سوار می شود، سنگ ساب می خورد و سطح آن به صورت مات باقی می ماند ولی اگر بخواهیم سنگ ساب خورده، براق (shine) باشد، تمام کله های خط ساب که برای این کار طراحی شده اند روی سنگ سوار می شوند.
این روش به عنوان یکی از روش های انواع فرآوری سنگ ساختمانی برای مصرف کننده فقط یک ایراد دارد؛ سطحی که در اثر پر شدن سوراخ روی سطح سنگ ایجاد شده دارای دو قسمت است. قسمتهایی که پر شده و قسمتهایی که خود سنگ است. قسمتهایی که توسط سیمان پرشده است، براق نمی شود ولی قسمتهایی که خود سنگ را می بینیم براق است. این در صورتی است که سنگ بصورت براق مورد نظر باشد اما اگر به صورت مات مورد نظر باشد، این ایراد مرتفع می شود. در محصول براق اگر سطح سنگ دارای سوراخهای زیادی باشد، قسمت زیادی از سنگ، انعکاس نور و براقیت نخواهد داشت که این ایراد اساسی سنگهای پر شده با سیمان است.