قابل ذکر است که عمل پرکردن با سیمان در سنگهای تراورتن برای فرآوری سنگ ساختمانی رایج است و در مابقی سنگها تنها در موارد معدودی انجام می شود. به هر حال ایرادی که ذکرشد در کنار محاسن زیادی که این روش دارد باید مورد توجه قرار گیرد.
در قسمت پر کردن با رزین ها به این موضوع خواهیم پرداخت که رزین ها تغییر رنگ در مجاورت آفتاب دارند ولی سیمان ها از این عیب مبرا هستند. ضریب طولی و حجمی سنگ و سیمان بسیار به هم نزدیک است و چنانچه سنگ در معرض سرما و گرما قرار گیرد احتمال جدا شدن سیمان از آن به خاطر اختلاف تغییر طول تقریباً منتفی است.
از طرفی چسبندگی سیمان به سنگ امری است طبیعی و جزء محسنات سیمان به حساب می آید. چنانچه عمل پر شدن سیمان بوسیله دستگاه و با رعایت قواعد انجام شود، شاهد کمترین مقدار سوراخ حتی به اندازه یک سوزن در سنگ ساب خورده خواهیم بود. چراکه سیمان با فشار مناسبی درون سنگ تزریق می شود و فقط رزینهای کمی که رقیق و با قدرت نفوذ بالا هستند می توانند این حجم از خلل و فرج را پرکنند.طبیعی است که این نوع رزینها گران باشند.
نکته مهم این است که نمودار گیرش مواد سیمانی پر کننده، همان نمودار سیمان است؛ یعنی تا بیست وهشت روز از گیرش، به نودوهشت درصد مقاومتش می رسد و دو درصد باقیمانده سالها طول میکشد. یعنی لازم است این محصولات تا یک ماه پس از تولید به طور مرتب، مثل بتن آب داده شوند تا عمل هیدراتاسیون سیمان به طور کامل انجام شود.
بیشتر مصرف کنندگان توقع براقیت و ساب خوب را از یک محصول رزین شده دارند در حالیکه چنین توقعی معمولاً برآورده نمی شود و نتیجه نهایی، چنین حاصلی در بر ندارد چرا که غالباً کار پر شدن سوراخها با رزین در ایران به صورت صحیح انجام نمی شود و اساساً چنانچه سطح پرشده با رزین براق نباشد به هدفمان نرسیده ایم. ساب سنگ با دستگاه ساب، پس از طی مرحله پرشدن انجام می شود. دستگاه ساب بسته به جنس سنگ و اینکه سخت (گرانیت) باشد یا نرم (ماربل)، دارای تعداد کلگی (هد) و انواع ساینده های متفاوت است. تعداد هد دستگاه ساب در گرانیت بین شانزده تا بیست ودو کله و در ماربل بین ده تا شانزده کله است که اصطلاحاً به ساب شانزده کله یا ... معروف است.
سنگ اسلب معمولا پیش ساب می شود و این کار به جای کالیبر انجام می شود. دستگاه کالیبر یا پیش ساب دارای تعدادی هد است که معمولا با ترکیب دو + سه یا سه + چهار کله که مخصوص کالیبر + پیش ساب است شناخته میشود. پیش ساب سنگ اسلب نرم هم بین دو تا شش کله دارد.
عملیات ساب با لقمه های زبرتر (Grain کم) شروع شده، قدم به قدم ادامه پیدا میکند تا به لقمه های نرمتر (Grain زیاد) میرسد و کم کم سنگ براقیت مورد نظر را به دست می آورد.برای رسیدن به این براقیت معمولا در دو هد آخر، از لقمه های اسیدی استفاده می کنند.